کمی صبر کنید

نشانی

تهران، سعادت آباد، خیابان سرو غربی، خیابان بخشایش، روبروی بیمارستان عرفان، پلاک 56 ، ساختمان افتخار، طبقه پنجم جنوبی

ایمیل

ladankashaniii@gmail.com

تماس

26761475 - (021)

این سندرم مهمترین علت سیکل های قاعدگی نامنظم و افزایش هورمون های مردانه در خانم ها می باشد و در ۱۰ تا ۱۵ درصد خانم ها دیده میشود. ژنتیک نقش مهمی در آن ایفا میکند به طوری که در بستگان درجه اول بیشتر دیده میشود.در خانم هایی که سیکل های قاعدگی با تاخیر بیش از هفته دارند و در ناحیه چانه و پشت لب ،پایین و بالای ناف و بین دو سینه رشد موهای زائد و ضخیم دارند ودر سونوگرافی تخمدانها نمای پلی کیستیک دارند به احتمال زیاد دچار این سندرم هستند.

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOs
 

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک 

۱) اختلال سیکل های قاعدگی

به صورت تاخیر بیش از یک هفته در سیکل های قاعدگی است و معمولا تعداد سیکل های قاعدگی در سال کمتر از ۹ بار میباشد و یا در بعضی عدم سیکل قاعدگی به مدت بیش از سه ماه ممکن است دیده شود، در این افراد بعد از ۴۰ سالگی سیکل های قاعدگی منظم میشود.

۲) افزایش هورمون های مردانه

مهمترین علامت آن هیرسوتیسم و یا رشد موهای ضخیم و سیاه در مناطقی از بدن که در آقایان نرمال قلمداد میشود همانند بالای لب، زیر چانه، بین دو سینه و بالا و پایین ناف میباشد. دیگر نشانه بالا بودن هورمون مردانه ریزش مو از ناحیه جلوی سر و کف سر میباشد، همچنین جوش صورت به شرطی که بیش از ۱۲ عدد و چرکی باشد میتواند هورمونی بوده و با این سندرم در ارتباط باشد. لازم به ذکر است که کلفت و مردانه شدن صدا در خانم ها نشانه این سندرم نیست ودر صورت ایجاد این حالت بیمار باید از نظر سرطان تخمدان و آدرنال بررسی شود.

3) ریسک بیماریهای قلبی و عروقی

حدود ۵۰ درصد افراد مبتلا به pcos چاق هستند، یک سوم این افراد پره دیابت هستند و حدود ۱۰ درصد دیابت دارند، این افراد در معرض کبد چرب هستند ، ودر حدود ۲۰ درصد دچار سندرم متابولیک میباشند که با افزایش تری گلیسرید ، کاهش HDL ، چاقی و فشار خون و قند بالا مشخص میشود.

تاثیر ریسک بیماری های قلبی در سندرم تخمدان پلی کیستیک

 ۴) اضطراب و افسردگی

در این افراد احتمال افسردگی و اضطراب بیشتر است، و کلیه افرادی که دچار PCOS هستند باید از این نظر غربالگری شوند، افسردگی باعث احساس خستگی، اختلال خواب و خلق پایین میشود. جهت غربالگری این بیماران دو سوال پرسیده میشود و جواب مثبت به هر کدام احتمال افسردگی را مطرح میکند.

۱- آیا احساس افسردگی و ناامیدی و خلق پایین دارید؟

۲- آیا لذت و علاقه ای به انجام کارها ندارید؟

۵) ناباروری 

به دلیل انکه بسیاری از افراد PCOS تخمک گذاری منظم ندارند ،ممکن است بدون درمان بارداری اتفاق نیوفتد، در نهایت اکثر بیماران با درمانهای رایج باردار خواهند شد.

 درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک

اولین درمان تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی و در صورت چاقی و اضافه وزن کاهش ۵ تا ۱۰ درصد وزن میباشد. در خانم هایی که تمایل به بارداری ندارند جهت تنظیم سیکل قاعدگی، موی زائد صورت، ریزش مو و جوش، قرص های ترکیبی استروژن و پروژسترون که بهترین آنها دروسبلین و دروسبلا هست توصیه میشود. گاهی اوقات لازم هست قرص اسپرینولاکتون هم به درمان اضافه شود.

در بیمارانی که تمایل به بارداری دارند و سیکل های قاعدگی نامنظم دارند داروهای تحریک تخمک گذاری همانند لتروزول و کلومیفن و آمپول سینال اف تجویز میشود. مت فورمین نقش مهمی در درمان این سندرم دارد خصوصا در کسانی که دیابت و پره دیابت هستند و یا چربی خون بالا دارند. در افرادی که تمایل به بارداری دارند مت فورمین در ۳۰ تا ۵۰ درصد موارد باعث فعال شدن تخمدانها و منظم شدن سیکل قاعدگی میشود. دوز مناسب متفورمین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم است و دوز کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم روزانه تاثیری ندارد. مصرف ویتامین دی در این افراد اهمیت فراوانی در کنترل علایم دارد.

یک پاسخ یا دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *